טיול לרג’סטאן כולל דלהי והטאג’ מהאל
ניו דלהי, בתי ההאוולי במנדאווה, ביקאנר, ג’איסלמר, העיר הכחולה ג’ודפור, מקדש ראנאקפור, העיר הלבנה אודאיפור, פושקאר, העיר הורודה ג’איפור, פאטהפור סיקרי, אגרה והטאג’ מהאל

יום
החל מ-1,500$
לאדם בחדר זוגי לפי ארבעה אנשים
מחיר לאדם לפי זוג, החל מ-1,600$
אופי הטיול:
– טיול מודרך פרטי עם נהג צמוד ומדריכים מקומיים מתחלפים
– ביקורים בארמונות, מבצרים, שווקים וערים צבעוניות
מה כלול במחיר:
– העברות מ /ל שדה התעופה
– נהג פרטי צמוד ומדריכים מקומיים
– מלונות 4 כוכבים כולל ארוחת בוקר
מה לא כלול במחיר:
– טיסות בינלאומיות
– ויזה להודו
– הוצאות אישיות וטיפים, וכן כל מה שלא מצוין במפורש ככלול במחיר
המחיר המדויק נקבע בעת ההזמנה וכפוף לעונה, ולזמינות המלונות והשירותים
מתעניינים בטיול זה?
השאירו לנו הודעה
מה נראה בטיול?
– ניו דלהי- הבירה הצבעונית של הודו, מלאה מקדשים, שווקים, מבצרים ומסגדים
– עמק שקווהאטי, והעיירה מנדאווה עם בתי ההאוולי הצבעוניים
– ביקאנר, עיר הגמלים עם מבצר מדברי
– ג’איסלמר- ביקור ב-“מצודה המוזהבת” על 99 צריחיה העגולים, וספארי גמלים בדיונות
– ג’ודפור- “העיר הכחולה” ומקום המבצר מהגדולים והמרשימים בהודו
– אודאיפור- “העיר הלבנה” והרומנטית , היושבת על אגם פיצ’ולה, ובה ארמונות מדהימים
– פושקאר- מקום קדוש לעולי רגל הינדים, ואוירה רוחנית בגהאטות על האגם
– ג’איפור- “העיר הורודה”, מקומו של ארמון הרוחות היפהפה ומבצר אמבר הסמוך
– פאטהפור סיקרי, פנינה של אדריכלות שננטשה על ידי בוניה
– אגרה, מקום מושבו של הטאג’ מהאל הנפלא, והמבצר האדום
תוכנית הטיול

יום 1: הגעה לדלהי
לאחר הגעה לשדה התעופה של דלהי ומעבר למלון
ניו דלהי הבירה היא העיר השלישית בגודלה בהודו, ומשלבת את העולם העתיק עם המודרני. יושבת על הקצה המערבי של מישורי הגנגס, העיר מלאה בפניני אדריכלות, מקדשים, אנדרטות ושווקים וגנים, עמוסה והומה, ניו דלהי היא אחת מהמקומות המעניינים במדינה ומשמשת כצומת דרכים לכל צפון המדינה.


יום 2: טיול בדלהי
לאחר ארוחת בוקר נצא לטיול בעיר הענקית. נבקר בארמון האדום Red Fort, נסייר במסגד הענק- Jama Masjid בעל הרחבה הגדולה ומגדלים המשקיפים על כל העיר מלמעלה. הארכיטקטורה של המסגד היא דוגמה בולטת לבניה של שושלות המוגהלים. נמשיך לשוק התבלינים הסמוך למסגד- שוק צפוף, צבעוני ומלא ריחות וצבעים, בו ניתן להכיר באמת את התרבות ההודית.
נמשיך אל מקדש הלוטוס היפהפה – אתר הפולחן של דת הבהאיית שמרכזה הוא בחיפה. לפי הזמן שיהיה לנו נבקר גם במקדש ההינדו לקסמי נאראיאן בעל הצריחים המעוגלים הצבוע בצבעי קרם ואדום. נסייר בקוטוב מינאר- המגדל האדיר (73 מטרים) עשוי אבן אדומה, ששימש כמגדל המסגד שהוקם במקום בסוף המאה ה-12 לספירה, בהשפעה של מסגדים באפגניסטן ובאיראן. נבקר בקבר הומאיון שנבנה במאה ה-16 על ידי הקיסר מוגהל השני ונמשיך אל שער הודו בולט במרכז העיר, ולבית הנשיא.
לינה בדלהי


יום 3: מנדאווה
בבוקר נצא אל מנדאווה, נסיעה של כ-5 שעות דרום מערבה. מנדאווה נמצאת באזור שקהוואטי המפורסם בזכות כפרים קטנים ושכוחי אל בהם נבנו בתי ההאווילי הציוריים המכוסים בקשתות, כיפות וציורי קיר צבעוניים. מבני ההאוולי נבנו במאה ה-18 לספירה על ידי על ידי סוחרים עשירים שעשו את הונם רחוק מביתם, והעבירו את כספם להשקעה בבתיהם המעוטרים. משמעות השם Haveli הוא בתי מגורים מסורתיים מקושטים, והבתים הללו נבנו, ועוטרו בציורים צבעוניים ביניהם בולטים הצבעים כחול, חום, צהוב, ירוק וארגמן. חלק מהבתים הפכו למלונות הריטאג’ בסגנון קלאסי- ימי הביניים. נבקר במספר בתים בינהם אחד בו הקשתות מעוטרות בדמויות האל קרישנה ועדר הפרות שלו. בכל חצר ניתן לראות ציורים בנושאים שונים והעיטורים משתנים בין בית האוולי אחד למשנהו.
לינה במנדאווה


יום 4: ביקאנר
לאחר ארוחת בוקר, נסיעה של 5 שעות אל ביקאנר, עיר מדברית המפורסמת בזכות סחר הגמלים העתיק שבה ובגלל ארמון ג’ונאגאר אשר מבצרו מעולם לא נכבש עלי די פולשים.
הגמלים המגודלים בעיר נחשבים לגמלים המהירים בעולם ומשמים לתחרויות ברג’אסטאן. בעיר נמצא אחד ממרכזי הגידול והמחקר הגדולים בעולם לגמלים והם משמשים ככלי עבודה כמעט בכל ענפי הכלכלה המקומית
נבקר בארמון היפה המכיל בעצם 37 חלקי ארמון, ובינהם שבילים מדרגות, טרסות ומעברי אבן יפים. נתרשם מהתקרות המעוטרות שנבנו בזמנם של מספר מלכים ששלטו באזור.
נבקר גם בארמון לולגאר, שנבנה במשך 20 שנה בתחילת המאה ה-20 והים משמש גם הוא כמלון הריטאג’
לינה בביקאנר


יום 5: דרך המדבר אל ג’איסלמר
היום מחכה לנו נסיעה ארוכה של 7 שעות בתוך מדבר טהאר של מערב הודו, עד עיר המצודה הקסומה- ג’איסלמר. העיר המסתורית, כאילו לקוחה מסיפורי אלף לילה ולילה, יושבת באזור צחיח המיושב על ידי אנשים פשוטים אך צבעוניים ומסבירי פנים. מיד עם ההגעה נוכל לחזות במבצר ג’איסלמר הבולט בצריחים עשויים אבן חול צהובה, ונבנה במאה ה-12 לספירה על ידי הנסיך ג’איסאל, שנתן לה את שמה. בתוך המצודה בתי האוולי יפים שגם הם נבנו על ידי סוחרים עשירים שהתמקמו בעיר. נוכל להשקיף אל המדבר הרחב ולחזות בשקיעה היפה. לינה בג’איסלמר.


יום 6: המצודה המוזהבת וספארי גמלים בג’איסלמר
היום יחל טיול במצודה הידועה בשמה- סונאר קילה Sonar Quila או “המצודה המוזהבת”. נלך לאורך החומות והמבצרים העגולים, נבקר מוזיאון הממשל המיוחד, ונסתובב ברחובות העיר הנצורה. במצודה גרים כ-3000 איש ותוכלו למצוא בה רחובות אבן, חנויות, מלונות קטנים ואוירה חיה. לאחרונה שופצו חלק מ-99 הצריחים שהחלו להתפורר או לשקוע כתוצאה לאי ההתאמה של האבן למערכות המים המודרניות שהחליפו את ההסתמכות על בארות מים.
אחר הצהריים נצא לספארי גמלים נפלא אל תוך הדיונות עד אל קהורי, אזור הדיונות המוזהבות. אנשי ג’ודהה הראג’פוטים גרים פה- ונוכל ללמוד על תרבותם
חזרה לג’איסלמר ללינה



יום 7: אוסיאן והדרך לג’ודפור
היום נצא מוקדם בבוקר מג’איסלמר לכוון דרום מזרח, ונעצור באוסיאן עיר עתיקה במדבר טהאר שהיתה מרכז מסחר גדול בין המאות ה-8 ל-12. העיר נראית כמו נווה מדבר ובה כ-16 מקדשים של דת הג’אינים, בהם נוכל לראות פסלים מסותתים באבן שקשה להאמין ששרדו את מזג האויר במשך מאות שנים.
נמשיך דרומה אל ג’ודפור.
ג’ודפור היא העיר השנייה בגודלה בראג’סטאן וניצבת על גבעות אבן חול אדמדמה. בתיה צבועים בכחול בראהמיני, רחובותיה מלאי חיים, וסביבה חומה שאורכה כ-10 ק”מ. מעל כל אלה משקיף מבצר מראנגאר האדיר Meharangarh Fort, בו נבקר, הגדול ביותר ברג’אסטן ומהגדולים בהודו בכלל. המבצר נבנה במאה ה-15 לספירה על ידי ראו ג’ודהה, מנהיגם של בני ראטהור, וקירות ביצוריו מגיעים לגובה של 36 מטרים.
נבקר בארמונות שבמבצר, ביניהם ארמון מוטי מאהל Moti Mahal (ארמון הפנינה) המעוטר בויטראז’ים צבעוניים, פהול מאהאל Phool Mahal (ארמון הפרחים) ובו ציורי קיר נפלאים מהמאה ה-19, ובשישה מהאהל Sheesha Mahal (ארמון המראה).
ניסע אל אנדרטת השיש Jaswant Thada שנבנתה ב-1899 על ידי המהראג’ה סארדאר סינג לזכר אביו המהראג’ה ג’אסוואנט סינג השני
לבסוף נבקר בארמון עומייד בהאוואן Umaid Bhawan Palace, אחד מהארמונות הפרטיים הגדולים בעולם, המחולק למלון, מוזיאון ואגף מגורים של משפחת המלוכה המקומית. לינה בג’ודפור



יום 8: ראנאקפור לאודאיפור
לאחר ארוחת הבוקר ניסע דרומה אל ראנקפור Ranakpur בו נמצא אחד מחמשת המקדשים הג’איינים והחשובים ביותר בהודו. המקדש נבנה במאה ה- 15 לספירה ותקרתו נתמכת ע”י 1444 עמודים, כל אחד מהם מעוטר בצורה שונה. הגילופים והעיטורים במקדש הם יצירת אומנות של תראו בשום מקום אחר בעולם. ההבדלים בין האור והצל הנופלים על העמודים והפסלים יוצרים מחזה מרהיב.
לקראת אחר הצהריים נגיע אל אחת הערים היפות בהודו- אודאיפור- ה”עיר הלבנה”. עירה העתיקה של אודאיפור נחשבת לעיר הרומנטית ביותר ברג’סטאן, והיא יושבת על אגם פיצ’ולה ובו גם הארמון המפואר השוכן במרכזו, מוקפת בנוף ההרים מסביב.
אודאיפור נבנתה על ידי המהאראג’ה אודאי סינג שעל שמו היא נקראת, בשנת 1559 לספירה. לפי האגדה הוא הובל על ידי איש קדוש אל אגם פיצ’ולה כדי לבנות שם את בירתו. מוקפת על ידי הרי אראוולי, יערות ואגמים- העיר מוגנת מפני פולשים זרים על ידי גבולות טבעיים. אודאיפור מכונה גם “ונציה של המזרח” על ידי ההודים או “עיר האגמים”. ארמון האגם Jag Niwas הוא דוגמה נפלאה לאדריכלות המהאראג’ות ונחשבת פלא תרבותי. הארמון עיר יושב על האגם ומעליו על הגבעה יושב ארמון המונסון Sajjan Garh, המוסיף לחן של העיר. עם ההגעה נעבור למלון בעיר



יום 9: אודאיפור
בבוקר נחל את הטיול באודאיפור בארמון העיר שהיה שייך למהראג’ה של אודאיפור ומשקיף על האגם. הארמון הוא מקום נפלא מלא פסלים, חצרות, פביליונים, מרפסות, מסדרונים וגנים תלויים. הסגנון של הבניה בארמון נשמר אחיד למרות שנבנה והורחב במשך שלטונם של מספר מהאראג’ות. נוכל להיכנס למוזיאון הארמון ולגלריית הקריסטל להתרשם מהמראות, הרהיטים ומחפצי האומנות הרבים, אפילו ממיטות עשיות קריסטל. ברב הפריטים נעולים ולא נעשה בהם שימוש… נבקר באולם דורבאר, מהמרשימים באולמות האורחים בהודו, ונוכל ללמוד על סיפורים ואגדות אשר הם חלק בלתי נפרד מהקסם של המקום.
לאחר הביקור בארמון העיר נבקר במקדש ג’אגדיש, מקדש הינדי פעיל והומה, ובו פסל אבן שחור בדמות האל וישנו. ניסע אל אגם פאטסאגאר, ונבקר ב”גן השושבינות של המלכה” Sahelion ki bari, עם המזרקות היפות, ביתנים וקאפלות עשויים שיש ובריכה יפה עם פרחי לוטוס. נבקר במוזיאון הפולק המכיל אוסף של פרטי אומנות, תלבושות, בובות, מסכות, כלי גינה ועוד חפצים עתיקים.
אחר הצהריים נצא לשייט על אגם פיצ’ולה ונוכל לצפות בארמון האגם, אשר נחשב לאחד המלונות המפוארים בעולם, שנבנה ב-1754 כבית קיט מלכותי. במלון פינות מוצלות, בריכות עם פרחי לוטוס ואף בריכת שחיה פסטורלית והוא אף שימש חלק מהתפאורה בסרט ג’יימס בונד “אוקטופוסי”. המחזה שלו מפני האגם הוא מרהיב, ובמיוחד בשעת ערב כשהוא מואר וזוהר. נוכל לצפות בגהאטות (מדרגות התפילה), במבנים הבנויים על שפת האגם. לינה באודאיפור


יום 10: פושקאר
נצא בבוקר בנסיעה של כ-7 שעות אל העיר הרוחנית שלעל שפת המדבר- פושקאר. עם הגעתנו נצא לסיור מסביב לאגם פושר הקדוש להינדים, ונבקר בגהאטות ובמקדשים שלשפתיו. עולי רגל רבים מגיעים אל העיר והיא נחשבת כמקום שכל הינדי חייב לבקר לפחות פעם בחייו.
בעיר מתקיים בנובמבר פסטיבל גמלים צבעוני, אבל גם בשאר ימות השנה היא מקום שוקק חיים ומלא צבע.
על פי האמונה האל ברהמה, אל היצירה, יצר את האנושות על ידי השלכת פרח לוטוס לאגם. לפי המאמינים הטבילה באגם מרפאת מחלות גוף ונפש.
בפושקר נמצא גם אחד המקדשים היחידים לאל ברהמה, בו נבקר. נוכל ליהנות מהשווקים שמסביב לעיירה ולצפות בטקס הפוג’ה (תפילה) בערב באחת הגהאטות.
לינה בפושקר


יום 11: ג’איפור
לאחר ארוחת הבוקר נצא אל ג’איפור, “העיר הורודה” , בירתה של מדינת רג’אסטאן, נבנתה על ידי המהרגה ג’אי-סינג השני ובעבר היתה הבירה המלכותית. הנסיעה אורכת כ-4 שעות בסופם נגיע אל העיר ההומה והצבעונית אשר בתיה העתיקים בנויים בסגנון המיוחד שהכתיבו המלכים הראג’פוטים בני קאסטת הלוחמים, ששלטו בראג’אסטאן במאות ה-16-17. הצבע הורוד- אדמדם שצובע את חומותיה של העיר ואת בתיה נועד לסמל את הכנסת האורחים של התושבים, והשליטים החליטו לצבוע את כל העיר בצבע זה כמחווה לביקורו של נסיך בריטניה באמצע המאה ה-19. הצבע הוורוד ומסורת זו של הכנסת האורחים מאפיינים את ג’איפור גם בימינו. כיום העיר מונה מעל ל-3 מיליון תושבים והפכה מזמן לעיר קוסמופולטית עם מרכז עסקי מודרני. לינה בג’איפור.



יום 12: מבצר אמר והעיר העתיקה של ג’איפור
נתחיל את הטיול היום בביקור במבצר המרשים אמר (Amber, את ה-B לרוב לא מבטאים). נעלה למבצר הרם ברכיבה על פיל שיביא אותנו אל שעריו. מבצר אמר המרשים מאוד מבחינה אדריכלית, שולט על דרכי המדבר ושימש בעבר כארמון המהרג’ות לפני שהחליטו לעבור לעיר. הוא מהווה דוגמא לאומנות הרג’יסטאנית המשלבת מוטיבים מוסלמים והינדים. המבצר נבנה לראשונה ב-1592 על ידי ראג’ה מאן סינג אך צורתו והיקפו הנוכחיים הם תודות למייסד העיר ג’איפור- ג’אי סינג. במאה ה-18, בשל המחסור החמור במים, החליטו שליטיו להעביר את משכנם כ-11 ק”מ דרום מערבה, ושם בנו את העיר ג’איפור,
נשוב בצהריים אל ג’איפור ונבקר בארמון העיר, שילוב של אדריכלות ראג’סטאנית ומוגהאלית נפלאה.
לא נפסח על ארמון הרוחות, Hawa Mahal המדהים- שנחשב לאתר המפורסם והיפה ביותר ב ג’איפור. חזיתו של המבנה נראה כחלת דבש מלאה חלונות עם קשתות וגגות מעוגלים, ונועד לאפשר לנשותיו של המהרג’ה שבנה אותם, סאוואג’ פראטפ סיג, לצפות מגבוה על החיים ועוברי האורח בעיר ובתהלוכות של העיר. נבקר גם במצפה הכוכבים Jantar Mantar, שנבנה ב- 1728 ומכשירי המדידה שלו עדיין מדויקים להפליא.
בערב נוכל ליהנות מסרט הודי בקולנוע הגדול והמפורסם בהודו הנמצא בעיר. לינה בג’איפור


יום 13: פאטהפור סיקרי עד אגרה
נמשיך את המסע שלנו מערבה לכיוון אגרה, ונעצור בדרך באתר היפהפה פאטהפור סיקרי, (Fatehpur Sikri) עיר הבירה של הקיסר המוגהלי אקבר הבנויה בסגנונות ארכיטקטורה מגוונים ושמרה על מעמדה רק כ-16 שנים בין 1586-1570, ולאחריהן ננטשה.
נמשיך בנסיעה לאגרה, שימשה כעיר הבירה של האימפריה המוגהלית, שבשיאה שלטה על חלקים גדולים מהודו, פקיסטאן, אפגניסטן ופרס. את אגרה הקים השליט המוגהלי הראשון באבור ב-1526 וקבעה כבירתו. אגרה משמשת כמרכז מוביל בתחום האומנות והמסחר עוד מתקופת המוגהלים מהמאה ה-16 ושיאה של העיר היה במאה ה-17, תקופה בה נבנו בעיר מבני ציבור, ארמונות, וכמובן אחוזות קבר מפוארות בינהן הטאג’ מאהל המפורסם. זמן לראות את צבעי הטאג’ בשקיעה. לינה באגרה




יום 14: אגרה והטאג’ מהאל
היום נבקר בגולת הכותרת של הטיול- הטאג’ מהאל. טאג’ מאהל המפורסם, אחד משבעת פלאי עולם המודרנים, המבנה המפורסם בהודו ואולי בעולם, יושב בגאון על גדות נהר היאמונה, משקיף על המבצר האדום של אגרה.
הטאג’ הוא הדוגמה היפה ביותר של האומנות והאדריכלות בתקופת השליטים המוגהלים. סיפור בנייתו רק מוסיף להדרו ייחודו של המקום- הקיסר המוגהלי שאה ג’אהאן בנה אותו כאתר קבורה וזיכרון עבור אישתו האהובה מומטאז מהאל, לה היה נשוי 18 שנה. בשנת 1630 מתה מומטאז בעת לידת ילדם ה-14 ושאה ג’אן החליט לבנות לזכרה את אחוזת הקבר היפה ביותר שניתן לתאר. הקיסר העסיק לשם כך 20,000 עובדים, אומנים ואדריכלים במשך 22 שנה. את אבן החול האדומה לבניית הארמון הביאו בעזרת פילים מהסביבה הקרובה. השיש הלבן הובא ממאקרנה שבראג’סטאן, הג’אספר (שיש שחור) מפנג’אב, ואת אבני הבהט הביאו מארצות רחוקות כמו אפגניסטן, סין, טיבט ותימן.
האגדה אומרת שלאחר שסיים לבנות את הטאג’ מהאל, כרת הקיסר את ידי האדריכל האחראי כדי שלא יוכל עוד לבנות מבנה מרהיב כזה, למרות שלמעשה מת האדריכל שנים לפני סיום הבניה. כחמש שנים אחרי השלמת הבנייה, ב-1658 תפס את השלטון בנו של הקיסר- כלא את אביו במבצר אגרה, כאשר מחלונו נשקפת אחוזת הקבר היפה. לאחר מותו בכלא נקבר יחד עם אישתו בתוך הטאג’ מהאל.
נמשיך בביקור במבצר אגרה, המבצר האדום, שנבנה על ידי הקיסר אקבר בשנת 1565 לספירה, והוא בנוי מאבן אדומה. המבצר שנבחר כאתר מורשת עולמי של אונסקו, יושב בליבה של העיר אגרה, גם הוא לאורך נהר היאמונה והוא נועד לשמש כמבנה צבאי. שאה ג’אהאן הרחיב את המבצר והוא שימש לו גם כארמון. למבצר חומות עבות ובתוכן עיר שלמה.
בהמשך היום ניסע מאגרה חזרה לדלהי ללינה

יום 15: חזרה הביתה
נעבור לשדה התעופה לטיסה חזרה הביתה
אולי יעניין אתכם גם
הטיולים שלנו
עוד טיולים
פרטי התקשרות
טיול פרטי בהתאמה אישית לנוסע העצמאי –
איש העולם
info@ish-haolam.co.il
נייד 054-5638-597
טלפון 02-5791-791
מוצא עילית
© 2021