צבעיה של הודו- מומבאי עד ורנאסי, כולל רג’סטאן
מומבאי, “העיר הלבנה” אודאיפור, מקדש ראנאקפור, “העיר הכחולה” ג’ודפור, פושקאר, “העיר הורודה” ג’איפור, פאטהפור סיקרי, אגרה והטאג’ מהאל, ניו דלהי, המקדשים האירוטים של קג’ורהו, ורנאסי

יום
החל מ-1,800$
לאדם בחדר זוגי לפי ארבעה אנשים
מחיר לאדם לפי זוג, החל מ-2,000$
אופי הטיול:
– טיול מודרך פרטי עם נהג צמוד ומדריכים מתחלפים
מה כלול במחיר:
– טיסות פנים והעברות מ /ל שדה התעופה
– נהג פרטי צמוד ומדריכים מקומיים
– מלונות 4 כוכבים כולל ארוחת בוקר ולינה בבית סירה
מה לא כלול במחיר:
– טיסות בינלאומיות
– ויזה להודו
– הוצאות אישיות וטיפים, וכן כל מה שלא מצוין במפורש ככלול במחיר
המחיר המדויק נקבע בעת ההזמנה וכפוף לעונה, ולזמינות המלונות והשירותים
מתעניינים בטיול זה?
השאירו לנו הודעה
מה נראה בטיול?
– מומבאי- העיר הגדולה בהודו ומרכזה המסחרי
– אודאיפור- “העיר הלבנה” והרומנטית , היושבת על אגם פיצ’ולה, ובה ארמונות מדהימים
– ג’ודפור- “העיר הכחולה” ומקום המבצר מהגדולים והמרשימים בהודו
– פושקאר- מקום קדוש לעולי רגל הינדים, ואוירה רוחנית בגהאטות על האגם
– ג’איפור- “העיר הורודה”, מקומו של ארמון הרוחות היפהפה ומבצר אמבר הסמוך
– פאטהרפור סיקרי, פנינה של אדריכלות שננטשה על ידי בוניה
– אגרה, מקום מושבו של הטאג’ מהאל הנפלא, והמבצר האדום
– ניו דלהי- הבירה הצבעונית של הודו, מלאה מקדשים, שווקים, מבצרים ומסגדים
– קג’וראהו- המקדשים האירוטים המפורסמים
– ורנאסי- העיר הקדושה והצבעונית, מהעתיקות בעולם, על גדות נהר הגנגס
תוכנית הטיול



יום 1: הגעה למומבאי
הגעה בטיסה בבוקר למומבאי (בומביי לשעבר) – בירת מדינת מהרשטרה. העיר בנוייה על איים יושבה בעבר על ידי דייגים. במאה ה-16 הועברה מומבאי לפורטוגלים לרגל נישואי הנסיכה הפורטוגלית, למלך אנגליה, צ’רלס ה-2, והאי המרכזי ניתן להם כמתנת חתונה. היום מומבאי היא העיר הקוסמופוליטית ומרכזה מסחרי של הודו, והנמל שלה הוא הפעיל ביותר במדינה.
לאחר הנחיתה נצא ישר לטיול בעיר. נתחיל בשער הודו, המבנה הקולוניאלי שהוקם לכבוד ביקור המלך ג’ורג’ ה-5 ב- 1911 בהודו. סמוך לשער נראה את מלון טאג’ המפורסם הסמוך לו אשר עד היום מארח את גדולי האומה, שחקני קולנוע ומדינאים, ואף משמש כמקום מגורים של עשירים מקומיים. נמשיך לביקור בדובי גהאט – המכבסה הפתוחה הגדולה בעולם היושבת על הנהר.
נבקר בשוק התבלינים הצבעוני, במוזיאון גנדי, ולא נוותר כמובן על המבנה נפלא של תחנת הרכבת ויקטוריה, מבנה קולוניאלי יפהפה שעדיין משמש כתחנה המרכזית של העיר


יום 2: טיסה לאודאיפור
היום בבוקר נעבור לשדה התעופה ונטוס אל אחת הערים היפות בהודו- אודאיפור- ה”עיר הלבנה”. עירה העתיקה של אודאיפור נחשבת לעיר הרומנטית ביותר ברג’סטאן, והיא יושבת על אגם פיצ’ולה ובו גם הארמון המפואר השוכן במרכזו, מוקפת בנוף ההרים מסביב. אודאיפור נבנתה על ידי המהאראג’ה אודאי סינג שעל שמו היא נקראת, בשנת 1559 לספירה. לפי האגדה הוא הובל על ידי איש קדוש אל אגם פיצ’ולה כדי לבנות שם את בירתו. מוקפת על ידי הרי אראוולי, יערות ואגמים- העיר מוגנת מפני פולשים זרים על ידי גבולות טבעיים.
אודאיפור מכונה גם “ונציה של המזרח” על ידי ההודים או “עיר האגמים”. ארמון האגם Jag Niwas הוא דוגמה נפלאה לאדריכלות המהאראג’ות ונחשבת פלא תרבותי. הארמון עיר יושב על האגם ומעליו על הגבעה יושב ארמון המונסון Sajjan Garh, המוסיף לחן של העיר. עם ההגעה נעבור למלון בעיר



יום 3: אודאיפור
בבוקר נחל את הטיול באודאיפור בארמון העיר שהיה שייך למהראג’ה של אודאיפור ומשקיף על האגם. הארמון הוא מקום נפלא מלא פסלים, חצרות, פאביליונים, מרפסות, מסדרונים וגנים תלויים. הסגנון של הבניה בארמון נשמר אחיד למרות שנבנה והורחב במשך שלטונם של מספר מהאראג’ות. נוכל להיכנס למוזיאון הארמון ולגלריית הקריסטל להתרשם מהמראות, הרהיטים ומחפצי האומנות הרבים, אפילו ממיטות עשיות קריסטל. ברב הפריטים לא נעשה שימוש… נבקר באולם דורבאר, מהמרשימים באולמות האורחים בהודו, ונוכל ללמוד על סיפורים ואגדות אשר הם חלק בלתי נפרד מהקסם של המקום.
לאחר הביקור בארמון העיר נבקר במקדש ג’אגדיש, מקדש הינדי פעיל והומה, ובו פסל אבן שחור בדמות האל וישנו נסע אל אגם פאטסאגאר Fatehsagar Lake, ונבקר ב”גן השושבינות של המלכה” Sahelion ki bari, עם המזרקות היפות, ביתנים וקאפלות עשויים שיש ובריכה יפה עם פרחי לוטוס. נבקר במוזיאון הפולק המכיל אוסף של פרטי אומנות, תלבושות, בובות, מסכות, כלי גינה ועוד חפצים עתיקים.
אחר הצהריים נצא לשייט על אגם פיצ’ולה ונוכל לצפות בארמון האגם, אשר נחשב לאחד המלונות המפוארים בעולם, שנבנה ב-1754 כבית קיט מלכותי. במלון פינות מוצלות, בריכות עם פרחי לוטוס ואף בריכת שחיה פסטורלית והוא שימש חלק מהתפאורה בסרט ג’יימס בונד “אוקופוסי”. המחזה שלהארמון מפני האגם הוא מרהיב, ובמיוחד בשעת ערב כשהוא מואר וזוהר. נוכל לצפות בגהאטות (מדרגות התפילה), במבנים הבנויים על שפת האגם. לינה באודאיפור




יום 4: ראנאקפור עד גו’דפור
לאחר ארוחת הבוקר ניסע צפונה אל ראנקפור Ranakpur בו נמצא אחד מחמשת המקדשים הג’איינים והחשובים ביותר בהודו. המקדש נבנה במאה ה- 15 לספירה ותקרתו נתמכת ע”י 1444 עמודים, כל אחד מהם מעוטר בצורה שונה. הגילופים והעיטורים במקדש הם יצירת אומנות של תראו בשום מקום אחר בעולם. ההבדלים בין האור והצל הנופלים על העמודים והפסלים יוצרים מחזה מרהיב.
נמשיך צפונה אל ג’ודפור, העיר השנייה בגודלה בראג’סטאן הניצבת על גבעות אבן חול אדמדמה. בתיה צבועים בכחול בראהמיני, רחובותיה מלאי חיים, וסביבה חומה שאורכה כ-10 ק”מ. מעל כל אלה משקיף מבצר מראנגאר האדיר Meharangarh Fort, בו נבקר, הגדול ביותר ברג’אסטן ומהגדולים בהודו בכלל.
המבצר נבנה במאה ה-15 לספירה על ידי ראו ג’ודהה, מנהיגם של בני ראטהור, וקירות ביצוריו מגיעים לגובה של 36 מטרים.
נבקר בארמונות שבמבצר, ביניהם ארמון מוטי מאהל Moti Mahal (ארמון הפנינה) המעוטר בויטראז’ים צבעוניים, פהול מאהאל Phool Mahal (ארמון הפרחים) ובו ציורי קיר נפלאים מהמאה ה-19, ובשישה מהאהל Sheesha Mahal (ארמון המראה).
ניסע אל אנדרטת השיש Jaswant Thada שנבנתה ב-1899 על ידי המהראג’ה סארדאר סינג לזכר אביו המהראג’ה ג’אסוואנט סינג השני
לבסוף נבקר בארמון עומייד בהאוואן Umaid Bhawan Palace, אחד מהארמונות הפרטיים הגדולים בעולם, המחולק למלון, מוזיאון ואגף מגורים של משפחת המלוכה המקומית. לינה בג’ודפור


יום 5: פושקאר
נצא בבוקר בנסיעה של כ-7 שעות אל העיר הרוחנית שלעל שפת המדבר- פושקאר. עם הגעתנו נצא לסיור מסביב לאגם פושר הקדוש להינדים, ונבקר בגהאטות ובמקדשים שלשפתיו.
עולי רגל רבים מגיעים אל העיר והיא נחשבת כמקום שכל הינדי חייב לבקר לפחות פעם בחייו.
בעיר מתקיים בנובמבר פסטיבל גמלים צבעוני, אבל גם בשאר ימות השנה היא מקום שוקק חיים ומלא צבע. על פי האמונה האל ברהמה, אל היצירה, יצר את האנושות על ידי השלכת פרח לוטוס לאגם. לפי המאמינים הטבילה באגם מרפאת מחלות גוף ונפש.
בפושקר נמצא גם אחד המקדשים היחידים לאל ברהמה, בו נבקר. נוכל ליהנות מהשווקים שמסביב לעיירה ולצפות בטקס הפוג’ה (תפילה) בערב באחת הגהאטות.
לינה בפושקר


יום 6: ג’איפור
לאחר ארוחת הבוקר נצא אל ג’איפור, “העיר הורודה” , בירתה של מדינת רג’אסטאן, נבנתה על ידי המהרגה ג’אי-סינג השני ובעבר היתה הבירה המלכותית. הנסיעה אורכת כ-4 שעות בסופם נגיע אל העיר ההומה והצבעונית אשר בתיה העתיקים בנויים בסגנון המיוחד שהכתיבו המלכים הראג’פוטים בני קאסטת הלוחמים, ששלטו בראג’אסטאן במאות ה-16-17. הצבע הורוד- אדמדם שצובע את חומותיה של העיר ואת בתיה נועד לסמל את הכנסת האורחים של התושבים, והשליטים החליטו לצבוע את כל העיר בצבע זה כמחווה לביקורו של נסיך בריטניה באמצע המאה ה-19. הצבע הוורוד ומסורת זו של הכנסת האורחים מאפיינים את ג’איפור גם בימינו. כיום העיר מונה מעל ל-3 מיליון תושבים והפכה מזמן לעיר קוסמופולטית עם מרכז עסקי מודרני.
לינה בג’איפור.



יום 7: מבצר אמבר והעיר העתיקה של ג’איפור
נתחיל את הטיול היום בביקור במבצר המרשים אמבר (Amber, את ה-B לרוב לא מבטאים). נעלה למבצר הרם ברכיבה על פיל שיביא אותנו אל שעריו. מבצר אמר המרשים מאוד מבחינה אדריכלית, שולט על דרכי המדבר ושימש בעבר כארמון המהרג’ות לפני שהחליטו לעבור לעיר. הוא מהווה דוגמא לאומנות הרג’יסטאנית המשלבת מוטיבים מוסלמים והינדים. המבצר נבנה לראשונה ב-1592 על ידי ראג’ה מאן סינג אך צורתו והיקפו הנוכחיים הם תודות למייסד העיר ג’איפור- ג’אי סינג. במאה ה-18, בשל המחסור החמור במים, החליטו שליטיו להעביר את משכנם כ-11 ק”מ דרום מערבה, ושם בנו את העיר ג’איפור,
נשוב בצהריים אל ג’איפור ונבקר בארמון העיר, שילוב של אדריכלות ראג’סטאנית ומוגהאלית נפלאה.
לא נפסח על ארמון הרוחות, Hawa Mahal המדהים- שנחשב לאתר המפורסם והיפה ביותר ב ג’איפור. חזיתו של המבנה נראה כחלת דבש מלאה חלונות עם קשתות וגגות מעוגלים, ונועד לאפשר לנשותיו של המהרג’ה שבנה אותם, סאוואג’ פראטפ סיג, לצפות מגבוה על החיים ועוברי האורח בעיר ובתהלוכות של העיר. נבקר גם במצפה הכוכבים Jantar Mantar, שנבנה ב- 1728 ומכשירי המדידה שלו עדיין מדויקים להפליא.
בערב נוכל ליהנות מסרט הודי בקולנוע הגדול והמפורסם בהודו הנמצא בעיר. לינה בג’איפור


יום 8: פאטהפור סיקרי עד אגרה
נמשיך את המסע שלנו מזרחה לכיוון אגרה, ונעצור בדרך באתר היפהפה פאטהפור סיקרי, (Fatehpur Sikri) עיר הבירה של הקיסר המוגהלי אקבר הבנויה בסגנונות ארכיטקטורה מגוונים ושמרה על מעמדה רק כ-16 שנים בין 1586-1570, ולאחריהן ננטשה.
נמשיך בנסיעה לאגרה, שימשה כעיר הבירה של האימפריה המוגהלית, שבשיאה שלטה על חלקים גדולים מהודו, פקיסטאן, אפגניסטן ופרס. את אגרה הקים השליט המוגהלי הראשון באבור ב-1526 וקבעה כבירתו. אגרה משמשת כמרכז מוביל בתחום האומנות והמסחר עוד מתקופת המוגהלים מהמאה ה-16 ושיאה של העיר היה במאה ה-17, תקופה בה נבנו בעיר מבני ציבור, ארמונות, וכמובן אחוזות קבר מפוארות בניהן הטאג’ מאהל המפורסם.
זמן לראות את צבעי הטאג’ בשקיעה. לינה באגרה




יום 9: אגרה והטאג’ מאהל
היום נבקר בגולת הכותרת של הטיול- הטאג’ מהאל. טאג’ מאהל המפורסם, אחד משבעת פלאי עולם המודרנים, המבנה המפורסם בהודו ואולי בעולם, יושב בגאון על גדות נהר היאמונה, משקיף על המבצר האדום של אגרה.
הטאג’ הוא הדוגמה היפה ביותר של האומנות והאדריכלות בתקופת השליטים המוגהלים. סיפור בנייתו רק מוסיף להדרו ייחודו של המקום- הקיסר המוגהלי שאה ג’אהאן בנה אותו כאתר קבורה וזיכרון עבור אישתו האהובה מומטאז מהאל, לה היה נשוי 18 שנה. בשנת 1630 מתה מומטאז בעת לידת ילדם ה-14 ושאה ג’אן החליט לבנות לזכרה את אחוזת הקבר היפה ביותר שניתן לתאר. הקיסר העסיק לשם כך 20,000 עובדים, אומנים ואדריכלים במשך 22 שנה. את אבן החול האדומה לבניית הארמון הביאו בעזרת פילים מהסביבה הקרובה. השיש הלבן הובא ממאקרנה שבראג’סטאן, הג’אספר (שיש שחור) מפנג’אב ואת אבני הבהט הביאו מארצות רחוקות כגון סין, אפגניסטן, טיבט ואפילו מתימן.
האגדה אומרת שלאחר שסיים לבנות את הטאג’ מהאל, כרת הקיסר את ידי האדריכל האחראי כדי שלא יוכל עוד לבנות מבנה מרהיב כזה, למרות שלמעשה מת האדריכל שנים לפני סיום הבניה. כחמש שנים אחרי השלמת הבנייה, ב-1658 תפס את השלטון בנו של הקיסר- כלא את אביו במבצר אגרה, כאשר מחלונו נשקפת אחוזת הקבר היפה. לאחר מותו בכלא נקבר יחד עם אישתו בתוך הטאג’ מהאל.
נמשיך בביקור במבצר אגרה, המבצר האדום, שנבנה על ידי הקיסר אקבר בשנת 1565 לספירה, והוא בנוי מאבן אדומה. המבצר שנבחר כאתר מורשת עולמי של אונסקו, יושב בליבה של העיר אגרה, גם הוא לאורך נהר היאמונה והוא נועד לשמש כמבנה צבאי. שאה ג’אהאן הרחיב את המבצר והוא שימש לו גם כארמון. למבצר חומות עבות ובתוכן עיר שלמה.
בהמשך היום ניסע מאגרה חזרה לדלהי ללינה



יום 10: דלהי
ניו דלהי הבירה היא העיר השלישית בגודלה בהודו, ומשלבת את העולם העתיק עם המודרני. יושבת על הקצה המערבי של מישורי הגנגס, העיר מלאה בפניני אדריכלות, מקדשים, אנדרטות ושווקים וגנים, עמוסה והומה, ניו דלהי היא אחת מהמקומות המעניינים במדינה ומשמשת כצומת דרכים לכל צפון המדינה.
לאחר ארוחת בוקר נצא לטיול בעיר הענקית. נבקר בארמון האדום Red Fort, נסייר במסגד הענק- Jama Masjid בעל הרחבה הגדולה ומגדלים המשקיפים על כל העיר מלמעלה. הארכיטקטורה של המסגד היא דוגמה בולטת לבניה של שושלות המוגהלים. נמשיך לשוק התבלינים הסמוך למסגד- שוק צפוף, צבעוני ומלא ריחות וצבעים, בו ניתן להכיר באמת את התרבות ההודית.
נמשיך אל מקדש הלוטוס היפהפה – אתר הפולחן של דת הבהאיית שמרכזה הוא בחיפה. לפי הזמן שיהיה לנו נבקר גם במקדש ההינדו לקסמי נאראיאן בעל הצריחים המעוגלים הצבוע בצבעי קרם ואדום.
נסייר בקוטוב מינאר- המגדל האדיר (73 מטרים) עשוי אבן אדומה, ששימש כמגדל המסגד שהוקם במקום בסוף המאה ה-12 לספירה, בהשפעה של מסגדים באפגניסטן ובאיראן. נבקר בקבר הומאיון שנבנה במאה ה-16 על ידי הקיסר המוגהל השני ונמשיך אל שער הודו בולט במרכז העיר, ולבית הנשיא. לינה בדלהי

יום 11: אורצ’ה לקג’ורהו
היום בבוקר ניקח טיסה מניו דלהי אל אורצ’ה, כפר יפה על גדות הנהר שנבנה על ידיד שליטי באנדלה במאה ה-16 וה-17 לספירה. במרכז הכפר, על גבעה גבוהה הארמון והמבצר, שנבנה לכבוד השליט המוגולי ג’האנגיר. נוכל להתרשם מהצריחים, ההיכלים והאורוות. נמשיך בנסיעה לקג’ורהו, אליה נגיע לקראת ערב.


יום 12: קג’ורהו וטיסה לורנאסי
לאחר ארוחת בוקר נצא לראות את מקדשי קג’וראהו הארוטיים – אחד ממוקדי המשיכה העיקרים של הודו אשר הוקמו ע”י מלכי צ’אנדלה הראג’פוטים בין 950 ל1050 לספירה. על פי האמונה, המקדשים מסמלים את היצירתיות והמיזוג בין האדם ליוצרו. כיום נותרו כ-20 מתוך 85 המקדשים המקוריים נבקר במקדשים החשובים ביותר ונחזה בגילופים יוצאי הדופן
לקראת אחר צהרים נשוב לשדה התעופה לטיסה לורנאסי. נעבור לאחת הגהאטות לצפות בטקס הפוג’ה הנפלא על גדות הנהר. לינה בורנאסי



יום 13: ורנאסי
ורנאסי, או בינארס כי שהיא קרויה היום, “עיר הנצח” היושבת על גדת נהר הגאנגס הקדוש היא העיר הקדושה ביותר להינדים בהודו. העיר העתיקה של ורנאסי, המכונה קאשי, נחשבת לאחת הערים העתיקות בעולם. היא ארחה סוחרים סינים כבר מהמאה ה-7, בודהה הגיעה אליה במסעו בהודו, וכיום מגיעים אליה הינדים ומהווה מוקד לעליה לרגל של חסידי שיווה שרבים מהם מגיעים כדי למות בה. העיר משמשת כמרכז ההוויה ההודית ואפשר לראות בה מאמינים רבים, פולחן וטקסים רבים, ריחות משכרים ומצחינים כאחד וצבעים רבים. ורנאסי היא ללא ספק התמצית של הודו והביקור בה מאתגר ומפעיל את כל החושים והרגשות.
נתחיל את הבוקר באחד מהגהאטות הרבים לאורך הנהר. ניקח סירה לפני עלות החמה לאורך הנהר כדי לחזות ביופיה של העיר, היושבת כמו מבצר צבעוני על המים, וממנה יורדות המדרגות המלאות באנשים. הזריחות של ורנאסי נחשבות בין היפות בעולם כשהשמש משתקפת במים, וצבעי העיר שופכים על הנהר צבע סגלגל. נוכל לצפות באנשים מתקלחים, עושים כביסה, מתפללים, ואף שותים ומצחצחים את שיניהם בנהר העכור. תוכלו לראות עדרי באפלו משתכשכים במים, סירות עוברות לאורכו, וגם לחזות מרחוק באחת משתי הגהאטות בהן מתקיים טקס שריפת הגופות, אשר האמונה אומרת שמי שמגיע למות בעיר יזכה לנירוואנה (מונח המזכיר את הרעיון של “גן עדן”). נבקר במקדשים לאורך הנהר, באוניברסיטה ההינדית המפורסמת של ורנאסי וניסע אל סאראנאט, כפר בו העביר בודהה את הדרשה הראשונה שלו.
אחר הצהריים חופשי להסתובב בעיר העתיקה של ורנאסי, קאשי, מלאת סמטאות צרות וצבעוניות, אשר בנויות כמבוך מלוכלך ובלתי מובן, בו תוכלו לראות כמעט כל חייה הנמצאת בהודו, מפילים, גמלים ופרות ועד קופים עכברים, חתולים וכלבים.
מומלץ לשוב לנהר ולקחת סירה לצפות בשקיעה ובטקס הפוג’ה מהנהר

יום 14: טיסה הביתה
בבוקר נעבור לשדה התעופה לטיסה חזרה אל מומבאי, ולהמשך טיסה לארץ
הטיולים שלנו
עוד טיולים
פרטי התקשרות
טיול פרטי בהתאמה אישית לנוסע העצמאי –
איש העולם
info@ish-haolam.co.il
נייד 054-5638-597
טלפון 02-5791-791
מוצא עילית
© 2021